From the Reference Section:
- How to wire the Switch Pitch on a Buick Transmission
- 1950 Wiring Diagrams
- 1951 Wiring Diagrams
- 1952 Wiring Diagrams
- 1955 Wiring Diagrams
- 1957 Wiring Diagrams
- 1964 Wiring Diagrams
- 1966 Wiring Diagrams
- 1967 Wiring Diagrams
- 1968 Wiring Diagrams
- 1972 Wiring Diagrams
- 1975 Wiring Diagrams
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: 1970 Skylark wont start

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    WA
    Posts
    7
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0

    1970 Skylark wont start

    I have a 1970 skylark 350 and I just installed a ACCEL - Points Eliminator Kit. Now It wont start after hours of trouble shooting. Here is what I have tried so far:

    Checked ignition power source its at 6.4V switch on and 9.6V cranking.
    Double checked timing and wire placement.
    Pulled all plugs and cleaned them. Checked to see if plugs had spark.

    I think the coil might be faulty. I pulled the main wire from the coil that goes to the distributor cap. It didn't pop or crack from spark.

    If you have any advice please can you help me??

  2. #2
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    WA
    Posts
    7
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    I just purchased a matched coil for the eliminator kit. I should have it by Thursday. Still if anyone has any input, that will be greatly appreciated.

  3. #3
    Join Date
    May 1999
    Location
    A, B
    Posts
    3,413
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    10
    Does it sputter and fart? or is it just deader than a doornail?

    Does this help:
    http://www.teambuick.com/reference/d...ng_cranks.html


    WEBNOTE: When inserting an email in a posting, use the "smilie" @ so that web robots don't pick up your address and send you more junk mail!
    Members can be contacted by clicking on their "handle", but you are much better off to post to the thread!

  4. #4
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    WA
    Posts
    7
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    It just turns over, there is no sign of spark. Also thanks for the reference, I will go through it and report my results.
    Last edited by flintbuick; 02-14-2012 at 10:17 PM.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Woodinvill
    Posts
    119
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    dumb question, but you're sure the grounds that are required are in place?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    WA
    Posts
    7
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    That's actually not a dumb question. The only ground wire that is required for the accel kit is grounded to the block. I checked the ignition switch and it was grounded correctly. Thanks for the input.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    WA
    Posts
    7
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    New coil arrived today.... quick install. Still no spark . Tore the accel kit off, placed points back on. Would you have guessed the car started right up. I'm going to comb the forums to see what people have been using.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Woodinvill
    Posts
    119
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    Pertronix ignition
    http://www.pertronix.com/

    I've never been impressed with Accel

  9. #9
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    WA
    Posts
    7
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by stoneshrink View Post
    Pertronix ignition
    http://www.pertronix.com/

    I've never been impressed with Accel
    Thanks for the information. I will check that out.

  10. #10
    Join Date
    May 1999
    Location
    A, B
    Posts
    3,413
    My Feedback

    (0% Positive Feedback)
    Rep Power
    10
    I used a Crane conversion kit and haven't had any problems yet... I like the rev limiter.

    http://www.teambuick.com/forums/view...ibutor_buildup

    Did you try extending your ground direct to your battery?
    Last edited by Bob; 02-17-2012 at 09:21 AM.


    WEBNOTE: When inserting an email in a posting, use the "smilie" @ so that web robots don't pick up your address and send you more junk mail!
    Members can be contacted by clicking on their "handle", but you are much better off to post to the thread!

Similar Threads

  1. B58 wont start
    By nrt69 in forum Electrical and Gauges
    Replies: 9
    Last Post: 11-13-2011, 03:35 PM
  2. car wont start, 63 riviera
    By 63riviera in forum Electrical and Gauges
    Replies: 2
    Last Post: 08-25-2011, 01:46 AM
  3. my 65' skylark ignition wont turn to start why
    By 65'_lark in forum Electrical and Gauges
    Replies: 0
    Last Post: 12-02-2007, 01:09 PM
  4. 69 225 wont start!!!
    By chevo in forum Fuel Systems, Intake to Exhaust
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2006, 08:20 AM
  5. My car wont start.
    By OSUfan in forum V-6, early and late...
    Replies: 6
    Last Post: 04-14-2005, 04:24 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
TeamBuick.com Privacy Policy